Het menselijk klichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten, zenuwen en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken; het zijn vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt.


massageplaatje


Degene die alles afweet van “de mens in beweging” is de fysiotherapeut. Daar kunt u terecht voor de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op.

Picture6
Met behulp van fysiotherapie kunnen we, samen met u, er voor zorgen dat gewrichten beter gaan bewegen, spieren sterker worden, uw houding beter wordt, uw evenwicht verbeterd en zorgen voor een ontspannen en betere ademhalingstechniek.

Verder is het belangrijkdat u zelf actief meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Een oefenprogramma voor thuis wordt meegegeven, maar ook is het belangrijk dat u zelf goed aangeeft wat u voelt en vraagt wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw therapeut draagt bij aan uw herstel!